2018. január 22. 10:48 - Roninkutya

Csakhogy tisztán lássunk, avagy a HDR kisokos

cc_img_9928.jpgMielőtt nyílik a nevezés, úgy gondoltuk, itt az ideje a HDR világban használatos pár fogalmat tisztázni, hogy könnyebb legyen az eligazodás, a nevezés, a tájékozódás. A versenyt és az életet a HDR világában nem szándékozunk könnyebbé tenni… sőt… csak az eligazodást. A témákat a felmerült kérdéseitek alapján állítottuk össze. Vágjunk is bele! 

A Falka

 hivatalos szöveget már bizonyára olvastátok, ha mégsem, akkor itt találjátok: https://harddograce.hu/falka/

cc_img_0470.jpgDe mit is jelent ez a gyakorlatban? Egy olyan facebookon megjelenő közösséget, akiknek csak egy felület maga a HDR Falka oldal. Itt tudtok kommunikálni egymással, megosztani a tagokkal és a világgal az edzések örömét, bánatát, szervezni a közös megmozdulásokat. Mert a lényeg nem a gép előtt töltött idő, vagy a két megálló közti telefon nyomkodás, lájkok dobálása a Falka oldalakra. Ez csak egy eszköz. Sokkal fontosabbnak tartjuk a közösségi életet a valódi világban, az együtt készülést a versenyre, egymás bátorítását és ha szükséges a segítségnyújtást is. Hiszen van egy közös pont, ami összeköt Titeket! Vagyis attól, hogy nem vagy a facebookon, nem követed az ottani eseményeket, még nyugodtan összejárhatsz edzeni egy olyan közösséggel, ami alapvetően a facebookon kezdte a szerveződést.

 Csapat a versenyen

hdr_20170902_gaspar_balint_0129.jpgA csapat indulás teljesen független a Falka oldalaktól. Nyilván van közös halmaz, hiszen sok Falka szervez csapatot, és csatlakozhatnak hozzá azok is, akik soha életükben nem hallottak nemhogy a HDR Falka oldalakról, de még a facebookról sem.

Tehát a HDR Falka egy közösség, a csapat indulás pedig egy nevezési forma. Az, hogy milyen nevet adtok a csapatnak HDR Falka Buda vagy Tetovált Állatmentők,  esetleg Vágtázó Rohamcsigák, mindegy. Az, hogy ha már egy falka csapatban indul, akkor úgy hívják a csapatot is a nevezéskor, mint a falkát, csak egy kérés a részünkről, de nem kötelező szabály.

Csapatnak járó kedvezmények

Függetlenül attól, hogy Falka vagy egyéb alapon szerveződött-e a csapat, ugyanazok a kedvezmények illetik meg őket.

Az egyéni nevezési díjhoz képest a csapatban indulók kedvezményes áron nevezhetnek. Emellett további kedvezményt vehetnek igénybe azok a csapatok, amelyeknek minden egyes tagja megfelel ugyanannak a kedvezményezetti körnek. Ezeket részletesen megtalálod majd a nevezési díjak és kedvezmények menü pont alatt. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a magasabb kedvezmény igénybevételéhez pl. minden csapattagnak örökbefogadott kutyával kell indulnia. Ha csak egy is van köztük, akinek nem örökbefogadott a kutyája, vagy más kedvezményre lenne jogosult (pl. diák), akkor már nem jár a plusz kedvezmény a csapatnak. Vagyis akkor fizeted a legkedvezményesebb díjat ha csapatban indulsz, és mindannyian örökbe fogadott kutyával indultok, vagy pl. katonák vagytok. Nem-nem, akkor már nem jár plusz kedvezmény, ha mindannyian rendőrök vagytok és mindenki örökbefogadott kutyával indul. Vagyis a kedvezmények nem vonhatóak össze.

A HDR kutyasuli program

Szintén nem ismételjük a weboldal szövegét, itt találod: http://harddograce.hu/a-hdr-rol/kutyasuli/
partner_kutyasuli.jpg

Nem keverendő össze a kutyasulis tanfolyam egy Falka edzéssel. A kutyasulikban szerződéses partnereink oktatnak (ők egyben szakképzett kutyakiképzők és rutinos HDR versenyzők is), előre meghatározott, tanterv szerint, hétről-hétre egymásra épülő foglalkozásokon. A HDR Falka közösségekben pedig önszerveződően együtt edzetek, készültök szakmai felügyelet nélkül. Ez utóbbi is egy nagyon jó és hasznos dolog. Örülünk neki, hiszen azért  is hoztuk létre a HDR-t és a Falka rendszert, hogy sportoljanak minél többen a kutyájukkal! A kutyasuli programot pedig azért szerveztük meg, hogy ha szükségetek van rá, szakértői segítséget kapjatok az edzésekhez.

Reméljük ez a kis írás tisztázott pár dolgot. Már nincs más hátra mint előre, mert bizony lassan itt az április vége és utána a szeptember… Nem lesz könnyű egyik menet sem azt garantáljuk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7713594165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása