2018. január 22. 10:48 - Roninkutya

Csakhogy tisztán lássunk, avagy a HDR kisokos

cc_img_9928.jpgMielőtt nyílik a nevezés, úgy gondoltuk, itt az ideje a HDR világban használatos pár fogalmat tisztázni, hogy könnyebb legyen az eligazodás, a nevezés, a tájékozódás. A versenyt és az életet a HDR világában nem szándékozunk könnyebbé tenni… sőt… csak az eligazodást. A témákat a felmerült kérdéseitek alapján állítottuk össze. Vágjunk is bele! 

Tovább
Szólj hozzá!
2018. január 13. 19:13 - Roninkutya

Az új kutyafajta, avagy a Marsi Juhászkutya története

marsi_juhasz_4_cc_1.jpg

Egy angyalian ellenállhatatlan példány <3 Az általunk ismert legszebb Marsi. (Fotó: CyberCat Photo)

Kutyás körökben régóta megoldatlan rejtély egyes kutyák származása. Megfelelő ismeretek híján az ilyen kutyákat a népnyelv egyszerűen keveréknek, rosszabb esetben korcsnak (sic) nevezte. A kreatívabb elmék a sokkal kedvesebb játszótéri keverék, telepi vagy utca győztes nevekkel illették őket. Holott ők többet érdemelnek! Ezt a tűrhetetlen állapotot igyekezett a HDR szakértői csapata szigorúan tudományos alapokra helyezett tényekkel megszüntetni. Ami fontos volt és talán növeli a megállapítás hitelességét, hogy a brit tudósokat nem vontunk bele a munkába. Vágjunk bele és következzen az ez idáig eltitkolt Marsi Juhászkutya valódi története.

Figyelem! Ez az írás nyomokban igazat is tartalmazhat! Kérjük, ezt az olvasásnál vedd figyelembe! 

Tovább
Szólj hozzá!
2017. december 22. 09:48 - Roninkutya

Nagy levegő és…

Jön a következő versenyszezon!

vizslafotozas_090132-rm2a0071.jpg

Gondolom már Ti is éreztetek úgy valamilyen nagy lépés előtt az életetekben, hogy „Na, veszek egy nagy levegőt és utána akármi lesz is, én megteszem, belevágok!” Ez lehet egy kilincs lenyomása az ajtón, ami elválaszt álmaid állásának interjújától, a kapaszkodó elengedése mi előtt kilépsz a gépből ejtőernyős ugrást megelőzően, vagy éppen egy futóverseny rajtja. Mindenkinek más, mindenki máshol veszi azt a bizonyos nagy levegőt. De mindenképpen olyan pillanatok ezek, amik fontosak a számodra, és tudod, ha lenyomod a kilincset, kilépsz a repülőből, elindul a mezőny már nincs visszaút, tenned kell azt, amit vállaltál és kihozni magadból a legtöbbet. Mire jó ez a nagy levegő? Hogy összeszedd magad, erőt vegyél magadon és abban a tudatban vágj bele, hogy a lehető legjobbat adod magadból. Biztos vagyok benne, ismeritek ezt az érzést!

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 12. 10:28 - HDR Team

Wild után, jövő előtt…

imgl8353.jpg

A Wild-on is gyengéden

Képtelen vagyok ezt az írást mással kezdeni, mint a köszönetnyilvánítással, mert megcsináltuk! Ahogy a befutó pólónk hátulján is van: We did it! Igaz, a póló tervezésekor rád és a kutyádra gondoltunk, de ez esetben is helytálló a mi. Mert mindenhez több ember kell, ahogy Minarik Ede a mosodás, A régi idők focija c. filmben mondta: „Kell egy csapat!”. A HDR-nek bizony van egy ilyen csapata! Most azt hiszed, a szervezőcsapatról beszélek. Róluk is, de nem csak róluk. 

Tovább
Szólj hozzá!
2017. augusztus 31. 15:31 - HDR Team

A vadon kapujában, avagy az utolsó tanácsok verseny előtt

cc_img_0207.jpg

Én is nehezen hiszem el, de eljött az idő. Megrendezésre kerül, tudomásunk szerint elsőként kis bolygónkon, egy olyan kutyás akadálypályás futóverseny, amilyenbe még senki nem vágott bele. 12 km 22 akadály, egy cseppet sem könnyű terepen, de a terepről kicsit később.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. augusztus 29. 09:00 - HDR Team

Korgó gyomorral nem megy a futás

– avagy hogyan tápláld okosan négylábú sporttársadat, hogy ő húzzon fel téged a dombra

 hills_akadaly.jpg

A kutyák helyes táplálása kimeríthetetlen téma. Hiszen az anyagcsere iszonyatosan bonyolult folyamat. Ráadásul minél többet tudunk róla a táplálkozástudomány fejlődésének köszönhetően, annál többször kell felülvizsgálnunk eddigi szokásainkat, és tagadhatatlan, hogy a pillanatnyi divatok és trendek is befolyásolják elképzelésünket a „helyes”-ről.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. augusztus 24. 09:00 - HDR Team

Lárvájában fojtsd el a bajt! – avagy mit tehet egy HDR gazdi a szívférgesség ellen

Jó gazdaként mindent elkövetünk négylábú társunk testi-lelki jóllétéért, jó körülményeket, jó táplálkozást biztosítunk, foglalkozunk velük, együtt sportolunk, játszunk velük, megpróbáljuk megelőzni a rájuk leselkedő betegségeket. Ez utóbbival kapcsolatban azonban sok gazda érezheti magát kiszolgáltatottnak. Sokszor úgy érezzük, hogy sziszifuszi küzdelmet vagy szélmalomharcot folytatunk. Előrehaladást alig-alig elérve, folyton ugyanazt ismételgetve védekezünk valódi veszélyek ellen, néha meg képzelt ellenségekkel vívunk értelmetlen csatákat. Sokszor még azt sem tudjuk, hogy éppen melyiket tesszük. A szívférgességgel kapcsolatban dr. Varga Zsolt, állatorvos, a Zoetis Hungary szakértője segített tisztázni a tényeket.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. augusztus 21. 09:00 - HDR Team

A nagy felszerelés-dilemma, avagy mi kell a HDR-hez

ham02.jpg

Sokan kérdeztetek a felszerelésről, több oldalról is megközelítve a témát. Kell e speciális felszerelés a Hard Dog Race teljesítéséhez? Ha nem, akkor miben jó futni általában? Ha igen, akkor milyen legyen? Ugyanazokat kérdeztétek a két- és a négylábú versenyzőkkel kapcsolatban. Tehát elkerülhetetlen, hogy körbe járjuk kicsit a témát.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. augusztus 17. 11:35 - HDR Team

Inni és inni hagyni – avagy ne várd meg, míg vattát köptök!

 

kutyaitatas_fekvo.jpg

Az intenzív fizikai igénybevétel, a sport – embernél, állatnál egyaránt – fokozott hőtermeléssel jár, könnyen túlhevüléshez vezethet. Mivel a kutya nem izzad, csak a talpán, ezért csak lihegéssel tudja magát hűteni. Ezzel viszont ugyanúgy vizet veszít, mintha izzadna, amire a mozgás előtt fel kell készülni: itatni kell. Ha a mozgásforma lehetővé teszi – a HDR versenyek például ilyenek – közben is itatni vagy a test bevizezésével hűteni kell. Általában is elmondható, hogy ha a kutyád számára bőséges folyadékot biztosítasz, hozzászoktatod az iváshoz, egészségesebb lesz, és teljesítménye is javul.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. augusztus 14. 19:36 - HDR Team

Csak egy rúgás volt… Csak egy rúgás?

Biztos, sokan hallottátok az elmúlt hét egyik elég nagy publicitást kapott szomorú történését az 1-es villamosról lerúgott kutyáról, Zoiról. Bár több médium is lehozta és az eset futótűzként terjedt a Facebookon páratlan összefogást és segítőkészséget eredményezve, azok kedvérét, akik mégsem tudják, mi történt, itt egy rövid összefoglaló a RTL tudósításából a szerencsés a happy enddel:

Tovább
Szólj hozzá!