2017. december 22. 09:48 - Roninkutya

Nagy levegő és…

Jön a következő versenyszezon!

vizslafotozas_090132-rm2a0071.jpg

Gondolom már Ti is éreztetek úgy valamilyen nagy lépés előtt az életetekben, hogy „Na, veszek egy nagy levegőt és utána akármi lesz is, én megteszem, belevágok!” Ez lehet egy kilincs lenyomása az ajtón, ami elválaszt álmaid állásának interjújától, a kapaszkodó elengedése mi előtt kilépsz a gépből ejtőernyős ugrást megelőzően, vagy éppen egy futóverseny rajtja. Mindenkinek más, mindenki máshol veszi azt a bizonyos nagy levegőt. De mindenképpen olyan pillanatok ezek, amik fontosak a számodra, és tudod, ha lenyomod a kilincset, kilépsz a repülőből, elindul a mezőny már nincs visszaút, tenned kell azt, amit vállaltál és kihozni magadból a legtöbbet. Mire jó ez a nagy levegő? Hogy összeszedd magad, erőt vegyél magadon és abban a tudatban vágj bele, hogy a lehető legjobbat adod magadból. Biztos vagyok benne, ismeritek ezt az érzést!

Sokszor vettem már azt a bizonyos nagy levegőt életemben. Most ismét, de velem együtt az egész HDR Team megteszi a 2018-as versenyszezonunk előtt. Veszünk egy nagy levegőt és belevágunk. Itt már joggal merülhet fel benned, mi a jó fészkes fene lesz, ami miatt ilyen nagy levegőt kell venni?

Mondjad már! Mi lesz? Ne húzd az agyam!

Jogos, igazad van. Okés, tele a tüdőm, jöhet a nagy bejelentés ami…Szóval… Ááá... Essünk túl rajta mielőbb! Olyan ez, mint a foghúzás - tudod, hogy nem úszod meg, így is, úgy is meg kell lennie, akkor már gyorsan, mielőbb.

A 2018 évi szezonban nem lesz Brutal verseny.

Itt most különböző reakcióikat tudok elképzelni. Le se tojod, hiszen ez téged nem érint, eszedben sem volt akkora marhaságot csinálni, hogy 20 km feletti távot fuss 28-30 akadályon keresztül a kutyáddal. Ha eltaláltam, akkor a következő bekezdést simán ugord át. Viszont ha csalódott vagy, és jöttél volna, akkor úgy gondolom, jogod van tudni - hiszen 2018 volt a terv - mi van a döntés hátterében.

Talán nem újdonság számodra, hogy 110%-ot várok el magamtól és a HDR szervező csapattól is. Ennek szellemében igyekszünk folyamatosan fejlődni, az esetleges hibákat korrigálni. Hiszem, hogy mindig van min javítani, mindig van még jobb minőség, amit el lehet érni. A HDR fiatal verseny és az alakulás, a fejlődés így a lételeme. Felmértük a lehetőségeinket, erőforrásainkat és szembe kellett nézni vele, ha 2018-ban megrendezzük a Brutal eseményét, nem lenne olyan, amilyennek megálmodtam. Úgy gondolom, vagy legyen olyan, amilyenen én is örömmel mennék végig mint versenyző, elégedett, zombi állapotú önmagam legyőzőjeként beesve a célba, vagy ne legyen inkább. Nem mondunk le róla, akarom, akarjuk, de 2019 a realitása ennek a versenynek. És hidd el nálam senki nem sajnálja jobban, hogy ezt a döntést kellett meghozni. Mindezt azért, hogy amikor valóban készen állunk, olyan Brutal legyen, aminek hatására nem tudunk hova lenni örömünkben. Minimum úgy amikor a kutyánk új labdát kap. 

Mi várható akkor, ha nem Brutal?

Íme a versenynaptárunk:  

versenynaptar_2018_final_hu.jpg

Talán az igazi fekete öves hard core versenyzőinknek egy kis kárpótlás, hogy Brutal nem lesz ugyan, de csavarítunk kicsit a Wild-on, az idei tapasztalatokat beépítjük és lesz sok újdonság is. Többek között azzal, hogy a Junior a Wild időpontjára került, de ez csak a jéghegy csúcsa. Szóval röviden qva jó élmény lesz végig menni az új pályán! De ez igaz lesz minden versenyre. A Base is tartogat majd meglepetéseket!

Mint látjátok, több külföldi országba betettük a mancsunkat, Lengyelországban változik a verseny helyszíne. Olyan környezetbe és pályákra megyünk, amiktől garantáltan leesik az állatok, és érdemes lesz több száz kilométert is autózni miattuk, akár összekötve egy hétvégi családi kirándulással.

Fontos, hogy több változás lesz a versenyszabályzatban és a lebonyolításban is. Ezekről részletesen, külön posztban számolunk majd be, még a nevezés megnyitása előtt.

Mi van még? Csak ennyi? Ezért vártam erre a posztra?

Jó oké van még pár infó. Elindul jövőre a HDR Önkéntes program. Többen jeleztétek, hogy szívesen részt vennétek a HDR verseny életében önkéntes segítőként. 2018 évben már lesz erre lehetőség! A részletekhez, feltételekhez egy kis türelmet kérünk szépen, nem unatkozunk mostanában, hamarosan tudtok majd jelentkezni. Szeretnénk megfelelő motiváló körülményeket teremteni, hogy igazán jó, kölcsönösen örömteli dolog legyen önkéntesnek lenni a HDR háza táján.

Elindult a HDR Partner Kutyasuli Program. Már több kutyaiskolában fel lehet készülni a versenyekre. A lista folyamatosan bővül itt találjátok.

polus_hdr_partner_fb_kep_1.jpg

Mielőtt bárki a szívéhez kap, hogy most akkor kötelező lesz valamelyikre elmenni, és csak úgy lehet majd indulni, erről szó nincs! A HDR életében sok mindent a versenyzők hívnak életre. Ha van rá igény és jónak tartjuk, összeegyeztethetőnek a HDR szellemiségével, küldetésével és megvalósítható egy ötlet, igyekszünk megteremteni a lehetőséget. A felkészítő program is így született. Többen kérdeztétek hogyan lehet felkészíteni a kutyát. Belekerült a bogár a fülembe, plusz hozzájöttek a versenyeken tapasztaltak, ez a program született belőle. Ez egy lehetőség, aki elmegy bele kóstol a HDR világába, kap egy kis ízelítőt. Persze attól még érheti meglepetés a pályán, hiszen célunk kihívás elé állítani Titeket! Sokszor mondom, de sosem lehet elégszer: A HDR egy kihívás, ahol mi gondot akarunk okozni, nektek pedig meg kell azt oldani. Sokszor ez nem könnyű.

Nem könnyű felelősségteljes gazdiként dönteni, és ha kell, a kutyát nem erőltetni, nem túl kényszeríteni, egyszerűen csak élni a szabály adta lehetőséggel, és guggolni harmincat. A büdös francot nem könnyű felelősségteljesen gondolkodni! Hülyeség, hogy nem az. Csak oda kell figyelni a négylábú társadra,a felmérni az ő és a saját képességeidet, és a szerint cselekedni. Ennyi. Többek között ebben is segítséget kaphatsz a versenyt már teljesített oktatóktól. Megoldásokat, szituációkat tudsz elsajátítani, amiket az akadálytól függetlenül alkalmazhatsz, nem csak a pályán, hanem a hétköznapi életben is. Vagyis fejlesztheted mindkettőtök képességeit. 

A kutyasulik nem fognak csodát tenni. A csodát Ti tudjátok tenni magatokkal a hétköznapokban és a pályáinkon is. A tanfolyamokon ismeretet adnak át, segítenek, a többi rajtatok múlik... Nem titkolt cél, hogy minél több ember menjen el kedvencével kutyaiskolába. Régi vesszőparipám ez, ha rajtam múlna csak egy kutyaiskolai alaptanfolyam elvégzése után, már „kutyatartó jogosítvány” boldog tulajdonosaként lehetne kutyát tartani. Ha a HDR miatt csak egy ember és kutyusa beteszi a mancsát kutyasuliba, aki amúgy nem ment volna, már érdemes volt meghirdetni a programot.  

Mára ennyi, folytatás az eljövendő posztokban, ideje futni menni… mert hamarosan április vége és itt a szezon nyitó verseny. Hamarabb eljön, mint gondolnátok. ;)

András

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3413517723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása