2018. január 13. 19:13 - Roninkutya

Az új kutyafajta, avagy a Marsi Juhászkutya története

marsi_juhasz_4_cc_1.jpg

Egy angyalian ellenállhatatlan példány <3 Az általunk ismert legszebb Marsi. (Fotó: CyberCat Photo)

Kutyás körökben régóta megoldatlan rejtély egyes kutyák származása. Megfelelő ismeretek híján az ilyen kutyákat a népnyelv egyszerűen keveréknek, rosszabb esetben korcsnak (sic) nevezte. A kreatívabb elmék a sokkal kedvesebb játszótéri keverék, telepi vagy utca győztes nevekkel illették őket. Holott ők többet érdemelnek! Ezt a tűrhetetlen állapotot igyekezett a HDR szakértői csapata szigorúan tudományos alapokra helyezett tényekkel megszüntetni. Ami fontos volt és talán növeli a megállapítás hitelességét, hogy a brit tudósokat nem vontunk bele a munkába. Vágjunk bele és következzen az ez idáig eltitkolt Marsi Juhászkutya valódi története.

Figyelem! Ez az írás nyomokban igazat is tartalmazhat! Kérjük, ezt az olvasásnál vedd figyelembe! 

Az általunk megkérdezett kutyatulajdonosok mindegyike átélte azt a pillanatot amikor szembe kellett néznie, hogy ilyen kinézetű, ilyen tulajdonságokkal bíró lény egyszerűen földi körülmények között nem jöhetett létre. Itt csak valamiféle földönkívüli életforma lehet az ésszerű magyarázat. Szerintünk semmi mással nem lehet igazolni egy olyan lényt, aki képes láthatatlannak álcázni magát, ráadásul teleportál is! Hiszen az egyik másodpercben még ott volt a virsli a konyha asztalon, a másikban hűlt helye, a kutya pedig békésen alszik a párnáján, pontosabban alvást színlel, de a lehelete közben virsli szagú. És fizikai képtelenség, hogy lett volna ideje felkelni, bemenni a konyhába, megenni a virslit, visszaérni a párnára és a világ legcukibb lényének álcázva magát alvást színlelni. Az egyetlen magyarázat a teleportálás és a láthatatlanság, erre pedig földi lény nem képes. Itt most joggal gondolja valaki, de hát az én kutyám fajta tiszta mégis csinált már ilyet… Gyanús. Lehet, hogy akad benne Marsi Juhászkutya gén? Se szeri, se száma az ilyen, és ehhez hasonló földi fizikával megmagyarázhatatlan történeteknek. Éppen ezért is jutottunk arra következtetésre, hogy ezek a lények nem a földről származnak.

marsi_juhasz_1.jpgEgy hamisítatlan Marsi Juhászkutya (Fotó: Vörös Tibor)

De akkor honnan? És miért pont onnan?

Miután a földönkívüliség ténye megállapításra került, még mindig ott álltunk a nagy kérdés előtt: De ha nem a földről, akkor honnan származnak? A bizonyítási eljárás egyszerű volt. A vizsgálatunk alanyait választás elé állítottuk. Eléjük tettünk egy szelet mars csokit és egy darab hold kőzetet. Minden esetben a mars csokit szerették volna megenni, nem a hold kőzetet. Természetesen a csokit nem adtuk nekik oda, hiszen tudjuk, hogy még az űrből származó kutyáknak is egészségtelen. De látszott az elvetemült tekintetükből, hogy bármire, szó szerint bármire képesek lettek volna a mars szeletért. Ezzel kétség kívül tudtunk bizonyítani, hogy a Marsról származnak és nem a holdról. 

A „Miért pont onnan?” kérdésre sajnos nem tudunk ilyen tudományos választ adni, csak feltételezéseink és elméleteink vannak. Két teóriát állítottunk fel.

Az első szerint és ezt tartjuk valószínűbbnek, réges-régen egy nagyon fejlett marsi civilizáció megsajnálta az emberiséget, hogy a Földön még nem él ez a csodálatos fajta,  ami annyi örömet, szeretetet képes adni, és sokszor meghökkenteni vagy mosolyt csalni szomorú arcunkra változatos kinézetével és viselkedésével. Ezért bolygónkra küldött pár példányt, akik az első populáció alapkövét alkották.

marsi_juhasz_5_cc_1.jpgA gazdival együtt mindent! (Fotó: CyberCat Photo)

A második teóriánkban szerettek volna jól kicseszni velünk, hogy legyenek olyan társaink akik felviszi a vérnyomásunkat mindenféle virsli lopási, párnaszéttépő, locsoló slag szétrágó, kertet rommá ásó esetek kapcsán. Bár bizonyítékunk erre nincs, de szakértő csapatunk határozattan az első variáció mellett tette le a voksát.

Joggal merül fel a kérdés az FCI által elismert fajta tiszta kutyák tulajdonosai körében, hogy az itt ismertetett eseteket és tulajdonságokat a saját kutyáikon is megfigyelhették. Akkor ez most alapjaiban rengeti meg ezt az új csodálatos tudományos felfedezést? Nem, hiszen ezekre a hasonlóságokra is van egy elméletünk. Úgy hisszük a Marsi Juhászkutya sokkal ősibb fajta mint bármelyik a földön, így óhatatlan, hogy az emberi tudatos tenyésztés általi fajtákba is belekeveredjenek a génjei időről időre. Valamint nem elhanyagolható tény, hogy képesek fejlett földönkívüli civilizációból származó kutyához méltóan a gondolatolvasás, gondolatátvitel és akarat befolyásolás végrehajtására. Azért írjuk, hogy tény, mert erre tudományos bizonyítékunk a szomszéd Jolika néni, akinek Marsi Juhászkutyája állandóan ráveszi az öreg hölgyet, hogy krémest vegyen neki a cukrászdában. Mivel felelős kutyatartó ilyet önszántából nem tesz - és Jolika néni bizonyára az -, így csak gondolatátvitelről lehet szó. És ha embernél működik, miért ne tudnák megtanítani a többi kutyát a sok csínytevésre gondolatátvitellel?

marsi_juhasz_6_merges_eniko_1.jpgÍgy is levezethetjük a Marsi Juhászkutyák felesleges energiáit... (Fotó: Mérges Enikő)

Tehát a fentiek alapján azt is megállapíthatjuk, hogy a Marsi Juhászkutyák nélkül sokkal szegényebb lenne az életünk, az ember által kitenyésztett kutyák egyénisége sem lenne ilyen színes és egyedi.

Végezetül pár kötelező adat a Marsi Juhászkutyáról:

Tudományos név: Canis lupus familiaris virsli loposzagyramenosz

Várható élettartam: 8-16 év a földön, de igazából nem halnak meg, csak visszamennek a bolygójukra és képesek újra, már más testben visszatérni korábbi gazdájukhoz, így földi években nem mérhető valódi koruk

Származási hely: Mars bolygó

Besorolás: Fajta

Testtömeg: 0,2 kg-70 kg, de Jolika néni példánya lassan 80 kg felett van a sok krémestől… 

Magasság: 5 cm-80 cm, de nem lepődnénk meg, ha nagyobb egyedek is előkerülnének!

Külön köszönet Gaál Pisti barátunknak az ihletért, hogy belevágjunk a Marsi Juhászkutya tudományos kísérletbe! Pisti egy Finn Terelőjuhász boldog társa az Ő történetük inspirált minket, hogy bebizonyítsuk, a Finn Terelőjuhász egyenesági leszármazottja a Marsi Juhászkutyának!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4713570997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása