2019. március 12. 06:03 - hdradmin

Tanácsok HDR elsőbálozóknak - 2. rész

53110469_2146496075393856_82515332597547008_n.jpg

A sorozat első részében ott hagytuk abba, hogy kijöttünk az orvostól, aki makkegészségesnek nyilvánította kutyánkat, azzal a felkiáltással, hogy a jó sors is HDR versenyre teremtette.

Akkor hogyan tovább?

Szükségünk van kutyafelszerelésre. Hogyan szerezzük be? Rohanjunk és vegyük meg az első legolcsóbb hámot és futóövet, ami akciósan kapható az olcsoderosszhamisaruk.com-on? 2 dollár az egész és már meg is vagyunk? Na jó, tegyük félre a viccet és vegyük kicsit komolyabban a témát. Rohanjunk, de ne a minőségről nem éppen híres, kétes hátterű webáruházakba, hanem csak és kizárólag a legdrágább és prémium márkákat árusítók valamelyikét válasszuk? Ennyi az egész és már meg is vagyunk?

Vagy higgyük el azt a mostanában terjedő pletykát, - nem viccelek, tényleg kaptam ilyen kérdéseket - hogy a HDR pályán csak és kizárólag a Julius-K9® által gyártott termékeket, így többek között a Hard Dog Race® hámot fogadjuk el és csak ezzel lehet indulni a versenyeken? Tehát rohanjunk a Julius-K9® webáruházába, ahol minőségi termékek mellett versenyzőként 20% kedvezményt is kapunk?

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a fent említett hülyeséget eloszlassam. Nyilván mindenkinek szíve joga hinni az összeesküvés elméletekben, legyen szó a laposföld elméletről, szíriuszi gyíkemberekről, vagy bármi ilyesmiről, de ha a józan eszünket használjuk, akkor szerintem ez a “kötelező a Julius-K9® termékeit használni a HDR pályán”, maximum egy jó nevetést ér meg, több szót nem nagyon. Nem, nem kötelező. Lehet a hám bármilyen márka, csak hám legyen. A választás a tied. Ettől persze még lehet nyakörv a kutyádon pluszban, de a futóövnek vagy a póráznak a hámhoz kell csatlakoznia.

53595896_2146495955393868_3639959859664781312_n.jpg

 Most akkor milyen hámot vegyek?

Kezdjük azzal, hogy szerintem milyet NE vegyél. Tehát, az olcsorosszhamisaruk.com-ot kilőttük. Hidd el, nem vicces, ha egy hám nem él meg egy hónapot sem, esetleg pont a verseny közben adja fel a szolgálatot. Ebben a variációban csak akkor gondolkodj, ha ki akarod dobni a pénzt az ablakon. Ha egy hám 5 dollárba kerül, annak oka van. Ez pedig a silány anyag és rossz minőség, a hamisítás, a szakmai háttér hiánya.

Tegyük tisztába a dolgokat. Szándékosan használtam a “rohanjunk” kifejezést többször is, persze kérdőjellel a mondat végén. Pont a rohanás és a kapkodás az, amit el kell kerülni beszerzéskor. A döntés legyen megfontolt. Nézz utána, tájékozódj, legyél kritikus. Ez nem azt jelenti, hogy higgy el mindent, amit olvasol a kommentek között, mert bizony sajnos sok sületlenség terjeng hám ügyben, bármiféle tudományos kísérleti tényt nélkülözve vagy annak álcázva. Érdemes a gyártók oldalain lévő cikkeket, termékleírásokat alaposan tanulmányozni, és nem csak netes kommentek indulatos troll kommandójára hagyatkozni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a hozzászólások között ne lennének értékes infók! Éppen ellenkezőleg, de érdemes szűrni és néha mögé látni egy-egy véleménynek. Viszont minden magára valamit adó gyártó hiteles információt tesz közzé az oldalain. Legyen szó alapanyagról, gyártásról vagy technológiáról. Hogy miért? Az a gyártól, aki nem így tesz, rövid távon nyer pár vevőt, hosszú távon viszont a saját hírnevét kockáztatja. Maga alatt vágja a fát, ha nem megfelelő információval látja el a vevőit. Ha pedig a leírtak hiteles teszteket takarnak, akár technikai tényeken, tudományos kísérleteken alapulnak, az megkönnyíti a vásárló döntését.

44713574_1960507720659360_8153709607152254976_n.jpg

Én magam például semmilyen terméket nem veszek meg, ha nem kapok róla pontos tájékoztatást - legyen szó bármiről is.

Akár az olcsóbb kategóriát választod akár a drágábbat, az ár mellett azt is mérlegeld, hogy mire van szükséged, pontosabban szükségetek, neked és a kutyádnak. Válaszolj ezekre a kérdésekre:

  • Milyen a kutyád, alkata, temperamentuma? Pörgős és húz, mint egy őrült végig akár 12 kilométeren át? Lazán melletted fut? Az első pár száz méteren húz, majd belassul?
  • Hobbi futó vagy? Milyen gyakran futsz? Minden nap, vagy csak hetente egyszer-kétszer?
  • Milyen igénybevételnek lesz kitéve a hám?
  • Mi a cél? Csak HDR-t futsz vagy éppen a Canicross VB-t készülsz megnyerni?
  • Milyen a Te ízlésed a Te személyiséged?
  • Évente akarsz hámot venni vagy hosszútávra tervezel?

Ezekre Te tudod a választ, az adott márka pedig a termékleírásban, tájékoztatóiban, ügyfélszolgálatán megadja a segítséget a megfelelő választáshoz.

Sokszor a márka és a termék kiválasztása bizonyos tényeken túl (pl. ár, minőség, felhasználhatóság) teljesen szubjektív. Van, aki a bablevest kedveli jobban és van, aki a húslevest - van, aki a belga juhászkutyába szerelmes és van, aki a vizslába. Szerintem pontosan tudod, hogy mire gondolok. 

Mint minden írásomban itt is ki kell hangsúlyoznom, hogy a véleményem szubjektív, nem a szentírás, nem a kőbe vésett megkérdőjelezhetetlen igazság. Egyszerűen én így gondolom, így látom a dolgokat. Korántsem biztos, hogy igazam van. Remélem tudtam segíteni hám ügyben és közelebb jutsz a megfelelő döntéshez.

A HDR elsőbálozók következő, immár befejező részében a HDR specifikus felkészülésről ejtek pár szót hamarosan. 

Púza András 

a HDR alapítója

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr714683688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása