2018. július 23. 09:11 - hdradmin

Az utolsó verseny Piliscséven

21314636_1510216359021834_2093603241116469809_n.jpg

Előző bejegyzésemben részletesen írtam arról, hogy mi az, ami már nem lesz ősszel a Hard Dog Race Wild utolsó piliscsévi futamán. Beszéljünk most akkor arról, ami viszont nagyon is lesz.

Írhatnék marketing szöveget, hogy ilyen meg olyan jó lesz és gyere, mert mennyire fogod élvezni.  A fenéket lesz jó. Nem fogod. Kegyetlen nehéz lesz és élvezni pedig azt fogod, hogy bejutottál a célba és vége, na meg utána otthon, de talán már hazafelé is.

Egy igazi OCR (obstacle course race vagyis akadálypályás verseny) élmény vár rád. Mert ugye azt soha nem felejted el, hogy a HDR bizony OCR verseny? Annak minden nehézségével és bájával. Ez a sár, mocsok, verejték, szenvedés és persze az adrenalin világa. A HDR-t az ilyen jellegű élményeim és tapasztalásaim ihlették. Igen azok is, amiket a kutyámmal együtt éltem meg. Miért lenne ezek után a HDR a puhányok játszótere? 

21369377_1512561208787349_5095121801736801069_n.jpg

Itt ne vedd zokon  ha valaki elrohan melletted és még be is szól, hogy „Adj utat mert ketyeg az idő!” Itt ne csodálkozz, ha valaki káromkodva köpi melléd a sarat. Nem neked szólnak ezek személyesen, ez egy ilyen világ is, sok minden más mellett, de ez is benne van. Ez nem a sértődős szép lelkek, érzékenykedő mimózák klubja. Nem az angolkisasszonyok teadélutánja. Itt nem az a legfontosabb, hogy hány fotó készül rólad és mennyit lájkolnak majd be utólag a barátaid. Ez a harcosok, a küzdeni akarók terepe.

Igen, ezzel semmi újdonságot nem mondtam. Sőt,  ezeket majd minden bejegyzésbe beleteszem. Mégis mindig újra és újra fontosnak tartom elmondani azért, hogy senkit ne a pályán érjen meglepetés, hogy van még egy emelkedő…

Mi előtt elmenne a kedved...

Pár gondolat erről a harcos, puhány, gyenge, erős témakörről. Nem attól lesz erős harcos valaki, már persze szerintem, hogy dagadnak az izmai, Chuck Norrist utánozva megcsinálja az összes fekvőtámaszt, 1 perc alatt felfut a tizedikre és nem is liheg. A HDR nem is az ilyen teljesítményekről szól. A legfőbb legyőzni való ellenséged saját magad vagy. Közhely? Az, de igaz. Lehet, hogy az utolsó időeredményt éred el az összes induló közül, de mégis Te, Ti hat lábon lesztek a nap nyertesei. Mert soha életedben nem futottál még le ekkora távot, mert féltél a víztől mégis belementél, mert tériszonyod van mégis felmentél az akadályra, mert most gyógyultál ki egy kegyetlen betegségből és mégis rajthoz álltál, mert rettegtél, hogy az emelkedőn kihányod a tüdődet mégsem fordultál vissza, jó oké kifogod, de ezért ettől az apróságtól még nem kell feladnod. Érted már mire gondolok amikor azt mondom a HDR nem puhányok játszótere? Persze, hogy érted. Ki a francot érdekel az időeredmény meg az, hogy mit szólnak mások amikor Te este a tükörbe nézve fogod tudni, hogy olyan tettél le az asztalra amit még soha életedben? Amikor másnap megsimogatod a szőrös kis társadat mit számít már, hogy hányszor akartad feladni útközben? 

Erőssé nem az izmok tesznek és puhánnyá nem az izmok hiánya. Hanem a hit és az akarat tesz erőssé, az hogy mész tovább és nem adod fel, hogy ha hétszer esel el nyolcszor állsz fel. Puhánnyá pedig az önsajnálat és a kishitűség tesz. Ha fejben erős vagy nincs akadály amit ne tudnál teljesíteni. 

 

És az újdonságok

Kezdjük egy kéréssel. Vannak látogatók,  akik úgy gondolják a HDR jó terep arra, hogy kutyusok játsszon egy jót vagy ismerkedjen, névjegykártyát cseréljen. És ezt kérdés nélkül kéretlenül megteszik belemászva az arcotokba. Ezért kérünk,  ha úgy gondolod a HDR erre nem az ideális alkalom és szeretnéd ezt elkerülni jelezd egy, a már máshol ismert és bevált sárga szalaggal, hogy Ti ott akkor nem szeretnétek haverkodni. Érdemes ezt még akkor is megtenni ha kutyád amúgy nem antiszociális, csak simán szeretnéd elkerülni az ilyen hívatlan ismerkedési szituációt.  Senkinek semmi köze hozzá, nem vagy köteles magyarázkodni miért nem akarsz például egy újabb 658. pofátlanul szagoló lovagot a kutyád hátsó felénél látni. A sárga szalag egyértelműen jelzi: „Tarts távolságot! Mi nem haverkodunk!”  Nem tesszük bele a versenyszabályzatba, mert úgy gondoljuk ez mindenkinek a saját döntése és adott esetben érdeke is.

Sok mindent újra gondoltunk. Hülye lennék elárulni a részleteket,hiszen akkor már nem lenne meglepetés és nem esne le az arcod a pályán. Na jó pár apróságot mégis. Lesznek új akadályok az ügyességedre is szükséged lesz és az agyadra is. Bizony lesz ész játék feladat is.

Szeretnénk méltóképpen búcsúzni a HDR szülőhelyétől egy igazi Vadon szava versennyel, ha már nem lett idén Brutal beleadunk mindent, ami a Wild csövén kifér. Bízom benne annak is újdonság lesz a táv, aki már teljesítette tavaly. Aki pedig nem jön el, utólag talán kicsit bánja majd, hogy nem volt ott az utolsó Piliscsévi Hard Dog Race Wild-on.

András 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2214129523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása